skip to Main Content

Vi säljer kvalitetsdäck

Vi arbetar med produkter av högsta kvalitet och välkända varumärken och är medlemmar i Däckspecialisternas Riksförbund DRF. Vi är även med i Däckpartner. Vi samarbetar med Goodyear, Nokian, Continental och Yokohama. Vi har också fälgar från OCL Brorssons. Om ni önskar något annat märke tar vi gärna hem det.

Dags att köpa nya däck?

Tillsammans med Däckpartner har vi däck från de ledande tillverkarna på marknaden. Vi har vi ett brett sortiment där vi fäster vikt vid kvalitet, säkerhet, bekvämlighet och bra valuta för pengarna.

Oavsett om du är ute efter nya vinterdäck eller sommardäck, till mindre eller större fordon, så har vi det rätta alternativet för dig. När du kommer till oss för att byta däck gör vi alltid en analys av din däckprofil och ser till att hjälpa dig på bästa sätt med ditt val av däck.

Vi på Simons Gummi är ditt självklara val när du ska byta däck!

Tips och råd inför köpet

Köpa sommardäck

När du köper en uppsättning nya sommardäck hjälper vi till med allt från att hitta det bästa alternativet för just dig och din bil. Vilka dimensioner din bil behöver ha på sommardäcken utläses lättast på däckets sida men framgår också av registreringsbeviset. Vi kan självklart även hjälpa dig att smidigt kontrollera vilken dimension du behöver, antingen direkt på bilen eller genom en reg-nummersökning, då uppgifterna finns registrerade hos transportstyrelsen.

Hur gammalt är mitt sommardäck?

Du kan enkelt själv datera ditt sommardäck, genom att se på sidan av däcket. Sedan år 2000 finns där en fyrsiffrig DOT-kod, som ange däckets ålder. Är DOT-koden exempelvis 0408 så är däcket tillverkat under vecka 4, år 2008.

Andra indikationer på att det är dags att kosta på sig ett par nya sommardäck är exempelvis:

  • När mönsterdjupet i däcken närmar sig 3 mm börjar det bli dags att byta ut däcken.
  • När mönsterdjupet börjar krypa ner mot 1.6 mm är det definitivt dags att byta ut däcken då lagen kräver det. Ett slitet sommardäck medför stora risker, framförallt ökar risken för vattenplaning markant.
  • Om du har sommardäck som är mycket ojämnt slitna. I regel ska de bästa däcken sitta baktill på bilen, men det allra bästa är förstås att ha ett så jämnt slitage som möjligt.

Köpa vinterdäck

Vi har vinterdäck till alla bilmodeller. Vi erbjuder både dubbdäck och dubbfria friktionsdäck av hög kvalitet till det bästa priset. Alla våra däck är godkända för det nordiska klimatet. Hör av dig så ger vi dig råd om vilka däck du ska köpa till din bil.

Friktionsdäck eller dubbdäck?

Friktionsdäck, dvs dubbfria vinterdäck, ger ett bättre grepp på snö och barmark än vad dubbdäck gör och ger en mjukare körupplevelse.

Dubbdäck är oöverträffade på isiga vägar med packad snö och kyla.

Det som gäller, oavsett dubbar eller inte dubbar på däcken, är att ha gott om tid på dig när du ska köra någonstans, anpassa hastigheten efter väglaget och trafiken och ha god överblick över bil och körbana med omnejd.

Bor du där vintern består mest av spridda snöfall och slask på barmark?
Då rekommenderar vi friktionsdäck (dubbfria vinterdäck).

Köpa nya fälgar

Unna dina däck nya fälgar! Fälgar har egenskapen att kunna styra och påverka hela utseendet på din bil! Fälgarna är den detalj på bilen som är både lätt att byta ut, och även lätt att anpassa efter vad man själv tycker är snyggast. Istället för att byta ut din bil – komplettera dina sommar- eller vinterdäck med fälgar i en annan stil! Idag finns det en uppsjö av olika fälgar att välja bland både i varierande material, lackering, kulörer, former och finesser.

Sommardäck med fälg

När våren väljer att göra sitt antågande är det inte bara dags för sommardäcken att få komma ut och rulla igen, det kan även vara en god idé att byta ut dina fälgar!

När man köper nya fälgar är det mycket som ska stämma –naturligtvis måtten på fälgarnas diameter, men även bredden, antalet fästpunkter, inpassningsdjupet och bultcirkeln. Många är idag sugna på lättmetallfälgar i aluminium. Vi på Simons Gummi har ett stort utbud av dessa fälgar i varierande färg och utförande.

Vinterdäck med fälg

Länge var det vanligt att man lade på ett par stålfälgar till vintern, eftersom de ansågs mer tåliga. De ansågs även säkrare eftersom de var tyngre och låg bättre mot underlaget.
Nuförtiden är aluminiumfälgarna så bra att det är att rekommendera att använda dem året runt, både för egenskaperna, utseendet och din ekonomi.

Kontakta oss för mer information och bokningsförfrågan!

Back To Top